Exclusieve Edelstenen Amazoniet

Amazoniet is een semi-ondoorzichtige blauwgroene variëteit van microkliene veldspaat. Het is een Edelsteen dat maar beperkt voorkomt. De kleur van de Amazoniet is te wijten aan de aanwezigheid van lood in de steen.
Amazoniet is een Edelsteen dat maar beperkt voorkomt. Vroeger werd het bijna uitsluitend verkregen uit het gebied van Miass in het Ilmensky-gebergte, Rusland, waar het voorkomt in granietrotsen. Meer recentelijk zijn Edelstenen verkregen uit Pike’s Peak, Colorado, waar het wordt gevonden in combinatie met Rookkwarts, Orthoklaas en Albiet in een grof Graniet of Pegmatiet. Amazoniet is ook te vinden in Crystal Park, Colorado. Het wordt ook gevonden in Pegmatiet in Madagaskar en in Brazilië. Amazoniet werd gekoesterd door de oude Egyptenaren die prachtige sieraden, sierstukken en belangrijke teksten in deze Edelsteen maakten.
Deze Edelsteen is altijd geprezen om zijn schoonheid en helende krachten.
Dit pastel tot diep groen blauwe gesteente dateert naar verluidt al in de 10e eeuw voor Christus. Amazoniet werd in de oudheid ook “Amazone steen” genoemd, omdat men dacht dat het werd ontdekt in het stroomgebied van de Amazone in Brazilië. Er zijn echter geen afzettingen gevonden en in plaats daarvan is Amazoniet aanwezig in andere delen van Brazilië, Colorado en Virginia in de Verenigde Staten, Australië en Madagaskar. Amazoniet is groen tot turquoise van kleur.
Amazoniet werkt beschermend, brengt balans en heeft een kalmerend effect op de ziel en geest. Het kalmeert agressie, maakt rationeler en zorgt voor een rustige gedachtestroom. Een goede Edelsteen om meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Lichamelijk werkt Amazoniet krampopheffend en heeft een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hypofyse, thymus, de stofwisseling, huid, tanden, botten, osteoporose en verbetert de opname van calcium.
 Alle Amazonieten die Beautiful Soul  verkoopt zijn met heel veel zorg en liefde uitgekozen en komen van een betrouwbare leverancier. Daarom worden alle Edelstenen verkocht met een eerlijke en goede prijs/kwaliteit verhouding.
Zoekt u toch een ander stuk? Laat het gerust weten, dan ga ik op zoek.
Voel je je aangetrokken tot één van deze mooie Edelstenen
Stuur dan gerust een email naar info@beautifulsoul-edelstenen.nl
of neem contact op door middel van het contactformulier.
Amazoniet ei-vorm nummer 1
Deze prachtige Amazoniet weegt 325 gram. 
Afmeting: 9cm x 6cm
Prijs: €62,50 excl. verzendkosten.
Amazoniet ei-vorm nummer 2
Deze prachtige Amazoniet weegt 148 gram. 
Afmeting: 7cm x 4,5cm
Prijs: €49,95 excl. verzendkosten.